Petua Semulajadi Bantu Atasi Tangan Mengelupas Dan Kering Supaya Tak Malu Bila Bersalaman.

Jikalau lelaki memiliki tangan yang kasar atau menggelupas pastinya tidak mendatangkan apa-apa masalah besar pada mereka.Namun begitu, untuk wanita ianya begitu memalukan. Tidak kiranya wanita yang telah berkahwin mahupun anak dara.

Bila orang menghulurkan tangan untuk bersalaman,terasa malu pula untuk membalasnya. Selain dari menyebabkan kita hilang keyakinan diri,sebenarnya masalah tangan mengelupas ini juga boleh,jika dibiarkan lama kelaman ianya boleh kering dan berdarah/luka teruk.

 

Petua Semulajadi Untuk Tangan Lembut Dan Licin.

Memiliki tangan yang lembut dan licin pastinya menjadi dambaan semua wanita.Mari kita cuba beberapa  petua di bawah in.

Petua 1 # Minyak Zaitun

Campurkan 1 sudu  minyak zaitun dan 1 sudu  gula pasir. Gosokan perlahan-lahan  pada tapak tangan selama 1-2 minit,kemudian bilas dengan air bersih. Kegunaan minyak zaitun membantu membuang sel-sel kulit mati dan menjadi pelembap semulajadi  yang sangat baik untuk kulit.

Untuk mengelakkan jangkitan, jangan lakukan rawatan  ini ketika kulit luka.

 Petua 2 #  Mentega dan minyak almond

Selain minyak zaitun, mentega dan minyak almond sama-sama mengandung minyak pelembap yang efektif untuk menghaluskan kulit.

Cukup campurkan 2 sudu mentega dengan 1 sudu minyak almond, gosok-gosok pada tangan,biarkan selama 20 minit, kemudian bilas dengan air suam.Lakukan secara teratur setiap hari

Petua 3 # Lidah buaya / Alovera

Sapukan lendir lidah buaya di bahagian kulit yang mengelus. Lendir lidah buaya merupakan salah satu bahan herbal paling bermanfaat untuk kulit.

Petua 4 # Belimbing buluh

Cara  lain menggunakan belimbing buluh. Ambil belimbing buluh tersebut dan gosokkan di serata tapak tangan anda

 Petua 5 #  Madu

Campurkan madu (pilih madu organik) dengan sedikit air lemon, dan kemudian sapukan pada kulit yang mengelupas. Biarkan selama 5-10 minit. Cuci dengan air kemudian keringkan dengan kain lembut.

Petua 6 # Lemon

Air lemon dengan kandungan vitamin C yang tinggi membantu menyembuhkan kulit mengelupas sekaligus membunuh bacteria yang menyebabkan jangkitan.Hiris lemon segar (pastikan lemon sudah dicuci dan gunakan pisau bersih) kemudian gunakan hirisan tersebut untuk menggosok bahagian kulit yang mengelupas.

 

Anda penat ataupun rasa leceh untuk sediakan bahan-bahan diatas untuk memulihkan tangan mengelupas dan kering anda? Saya kongsikan cara mudah dan selamat untuk anda atasi masalah anda ini.

Herbal Blend® Multi-Purpose Cream

  • Krim yang melegakan dan diuji secara klinikal ini berkesan untuk melembutkan kulit anda, termasuk kulit yang kasar dan keras pada lutut, siku dan kaki
  • Dengan kesejukan mentol dan tidak melekit
  • Dirumus daripada ekstrak tulen herba semula jadi yang sungguh menyegarkan termasuk sej, horse chestnut, yarrow dan rosemary

Selain daripada penjagaan luaran, pengambilan vitamin tambahan turut membantu mengatsi masalah ini. Tubuh kita memerlukan nutrisi secukupnya untuk kembali normal. Sustained Realease Vita- C Plus dapat membantu mengatasi masalah ini.

Jom kita tengok,apa kata pengguna Herbal Blend Cream dan Vitamin C kesukaan ramai ini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *